ua en ru

Порошенко та Путін констатують виконання режиму припинення вогню на Донбасі

Президент України Петро Порошенко та Президент Росії Володимир Путін констатують виконання режиму припинення вогню на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко (на фото праворуч) та Президент Росії Володимир Путін (на фото зліва) констатують виконання режиму припинення вогню на Донбасі. Про це йшлося у телефонній розмові глав держав, передає прес-служба Порошенка.

"Глави двох держав констатували, що режим припинення вогню в цілому виконується. Петро Порошенко та Володимир Путін обговорили кроки для надання припинення вогню сталого характеру", - йдеться в повідомленні.

Сторони також наголосили на необхідності максимального залучення ОБСЄ до моніторингу та контролю за режимом припинення вогню, а також шляхи взаємодії по доставці української та міжнародної гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ підписала з лідерами самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" протокол про припинення вогню з 18:00.

У зв'язку з цим Президент України Петро Порошенко наказав силам АТО на Донбасі припинити бойові дії з 18:00 п'ятниці.