ua en ru

МВС оголосило Януковича в розшук

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) оголосило екс-президента України Віктора Януковича в розшук.

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) оголосило екс-президента України Віктора Януковича в розшук. Про це на своїй сторінці в Facebook написав в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Інформую на сьогоднішній ранок. Порушено кримінальну справу щодо масових вбивств мирних громадян. Янукович і ряд інших посадових осіб оголошені в розшук", - написав Аваков.

При цьому Аваков повідомив, що Янукович відмовився від державної охорони.

"О 23:50 Янукович, не доїжджаючи до аеропорту Бельбек, зупинився в приватній резиденції в районі Балаклави. Зібрав свою охорону - запитав, "хто з них буде в супроводі далі", а "хто залишиться тут". Частина співробітників УДО висловила бажання "залишитися тут". Янукович, попрощавшись з ними - передав офіційну відмову від державної охорони (додаю скан)", - написав в.о. міністра.

МВС оголосило Януковича в розшук

За його словами, ті, що не пішли за Януковичем співробітники Управління державної охорони забрали всю державну зброю, для передачі її у кримське відділення УДО.

"З рештою охорони Янукович, у супроводі А.П. Клюєва трьома машинами відбув у невідомому напрямку, відключивши всі види зв'язку", - додав Аваков.

Нагадаємо, 23 лютого Верховна Рада поклала на спікера парламенту Олександра Турчинова обов'язки Президента України.