ua en ru

Мін’юст пропонує законодавчо врегулювати принцип "єдиного вікна"

Міністерство юстиції України (Мін'юст) пропонує законодавчо врегулювати терміни "принцип єдиного вікна" й "принцип організаційної єдності", внісши відповідні зміни у базовий закон "Про адміністративні послуги". Про це повідомив міністр юстиції України Олександр Лавринович, передає прес-служба відомства.

На думку прес-служби, це дозволить суттєво спростити процедуру отримання послуг, оскільки перекладає обов‘язок щодо отримання різноманітних погоджень, довідок тощо на посадових осіб, що надаватимуть адміністративні послуги.

Також пропонується запровадити новий підхід, відповідно до якого адміністративні послуги, що надаються через адміністративні центри відповідними органами, здійснюватимуться безпосередньо посадовими особами цих органів.

За повідомленням прес-служби, очікується, що в результаті відповідних законодавчих змін буде запроваджено висококваліфіковані консультації та послуги для громадян. При цьому, посадові особи, що надаватимуть відповідні послуги, нестимуть відповідальність за якісне та своєчасне їх надання. Зменшиться також вірогідність відмов в прийнятті документів за формальними ознаками.

Читайте також: Мін'юст пропонує припиняти підприємницьку діяльність протягом одного дня після подання заяви