ua en ru

Мін'юст оцінює збитки України від анексії Криму вже в понад 1 трлн грн

Міністерство юстиції України оцінює збитки України від анексії Криму вже більш ніж 1 трлн грн

Міністерство юстиції України оцінює збитки України від анексії Криму вже більш ніж в 1 трлн грн. Про це заявив на брифінгу міністр юстиції Павло Петренко (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується розміру збитків, то цей показник постійно оновлюється. Збитки України - це обмеження права на користування нашим майном, яке знаходиться на окупованій території. Зараз вони становлять понад трильйон гривень", - заявив Петренко.

Крім цього, міністр зазначив, що Україна зазнає щоденні витрати у зв'язку з відчуженням Чорноморського шельфу і морських портів у Криму.

Нагадаємо, наприкінці квітня Петренко заявляв, що Україна оцінює збитки від окупації Криму в 950 млрд грн.

"Ці збитки не включають у себе вартість корисних копалин морського шельфу. Це збитки, які є прямими, - викликаними незаконним захопленням і створенням перешкод для користування майном нашим державним компаніям, міністерствам і відомствам", - сказав тоді Петренко.

Раніше глава Мін'юсту зазначав, що відпрацьовуються кілька механізмів та альтернативних варіантів звернення до міжнародних судових інстанцій для врегулювання питання про збитки від окупації Криму.

Зазначимо, що вчора прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у Брюсселі заявив про те, що Україна звернеться до Стокгольмського суду щодо компанії "Чорноморнафтогаз", яка була націоналізована владою Криму.