ua en ru

МЗС РФ не отримав повідомлення від України щодо обмежень на в'їзд

Міністерство закордонних справ Росії не отримала від України повідомлення щодо переходу на режим поїздок громадян за закордонними паспортами. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ.

"Офіційного повідомлення від української сторони ми поки не отримували. Мова, судячи з усього, йде про рішення української сторони відмовитися від зручного та ліберального режиму поїздок громадян Росії в Україну, що передбачається Угодою між урядом Російської Федерації і урядом України про безвізові поїздки громадян Російської Федерації та України від 16 січня 1997 року і Протоколом від 30 жовтня 2004 року про внесення змін у згадану Угоду. Нічого крім жалю подібне рішення Києва викликати не може, оскільки в результаті таких дій української сторони значно ускладняться контакти між мільйонами громадян двох держав, родинні і прикордонні зв'язки", - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що, виходячи з гуманітарних міркувань, Росія вважаємо важливим зберегти колишній порядок перетину кордону.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розпорядився "поставити на контроль" термін перебування росіян в Україні.