ua en ru

Меркель нагадала, що Україна не може одночасно брати участь у ЄС та МС

Україна не обмежена у термінах підписання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС, але брати участь одночасно в двох митних союзах - вона не може. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, повідомляє "5 канал".

Україна не обмежена у термінах підписання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС, але брати участь одночасно в двох митних союзах - вона не може. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель (на фото), повідомляє "5 канал".

За її словами, двері ЄС залишаються відкритими, і дати, коли вони будуть закриті, немає. Меркель наголосила, що Євросоюз хоче укласти угоду про асоціацію, Європа підготувалася до цього, і тепер рішення має ухвалити Україна.

Також Меркель додала, що ситуація буде обговорюватися на саміті Росія-ЄС, який відбудеться в січні 2014 р.

Нагадаємо, раніше Меркель відзначала, що необхідно уникнути конфронтації між ЄС і Росією із-за майбутнього орієнтування України. При цьому Меркель зазначила, що пропозиція підписати угоду про асоціацію з ЄС залишається для України чинною. Але Україна повинна гарантувати "те, що ми очікуємо від кожної країни: надійні гарантії прав демонстрантів і дотримання основних демократичних прав", - цитує Меркель інформагентство AFP.

Зазначимо, що за підсумками саміту Східного партнерства у Вільнюсі, між Україною та ЄС підписано жодного документа не було, навіть очікуваної деякими політичними експертами рамкової угоди про наміри.