ua en ru

Кличко вважає, що Рада цього тижня має повернути Конституцію-2004 і сформувати технічний Кабмін

Верховна Рада цього тижня має повернутися до Конституції 2004 р. і сформувати технічний уряд

Верховна Рада цього тижня має повернутися до Конституції 2004 р. і сформувати технічний уряд. Про це заявив глава партії "Удар" Віталій Кличко на погоджувальній раді депутатських груп і фракцій Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завтра ми повинні прийняти постанову про положеннях Конституції 2004 р. Експерти і ПАРЄ та Ради Європи встановили, що внесення змін до Конституції були внесені з порушеннями. Тільки після цього ми зможемо сформувати технічний уряд. Але це можливо тільки після повернення до Конституції 2004 р.", - заявив Кличко.

Він закликав колег по опозиції і влади забезпечити реальний процес підготовки змін до Конституції: "Ми бачимо, що цей процес заговорюють. Ми чуємо пропозиції по внесенню змін до Конституції не раніше осені. На вул. Банкової також заявляють про тривалому процесі внесення змін до Конституції. Але ситуація вимагає негайних рішень".

Кличко наполягає на тому, що генеральний прокурор України у терміновому порядку закрив усі кримінальні справи проти учасників акцій протесту і всі затримані повинні бути звільнені.