ua en ru

Кадрові зміни в уряді необхідно провести найближчим часом, - Азаров

На відкритті сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів україни (Кабмін), прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що найближчим часом необхідно провести кадрові зміни в уряді, передає кореспондент РБК-Україна.

На відкритті сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів україни (Кабмін), прем'єр-міністр України Микола Азаров (на фото) заявив, що найближчим часом необхідно провести кадрові зміни в уряді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Взагалі я хочу чітко заявити, що усунення внутрішніх факторів гальмування економічного розвитку залежить виключно від керівників відповідних міністерств і відомств. Президент України підкреслив, що досі виконання програми активізації економіки знаходиться на незадовільному рівні. Тому уряд зобов'язаний главою держави провести вимогливий аналіз виконання програми розвитку внутрішнього виробництва і прийняти всі необхідні заходи для виправлення ситуації", - заявив Азаров.

"Я цілком згоден з жорсткою критикою Глави держави. Вважаю, що настав час зробити жорсткі кадрові висновки щодо тих керівників, які несуть відповідальність за невиконання поставлених перед ними завдань", - зазначив Азаров.

Зазначимо, що Азаров у ході засідання Кабміну попередив міністра доходів і зборів Олександра Клименка про персональну відповідальність за виконання бюджетного розпису за доходами.

"Звертаю увагу міністра доходів і зборів Клименка, міністра інфраструктури Козака, міністра енергетики та вугільної промисловості Ставицького, міністра промислової політики Короленка, міністра аграрної політики та продовольства Присяжнюка, голови Державного агентства рибного господарства україни Дронику, голови "Укравтодору" Демішкана, Фонду державного майна Рябченко на безумовне виконання доходів бюджету. Є доходи - є витрати, ні доходів, ні витрат", - заявив Азаров.

Азаров також зазначив: "Попереджаю міністра доходів і зборів Клименка про персональну відповідальність за виконання бюджетного розпису за доходами. А міністра фінансів Колобова та міністра соціальної політики Королівську попереджаю про персональну відповідальність за виконання завдань, поставлених Президентом України".