ua en ru

Ізраїль не має наміру втручатися в сирійський конфлікт, - Нетаньяху

Ізраїль не має наміру втручатися в сирійський конфлікт, навіть незважаючи на тертя на Голанських висотах. Таку заяву зробив прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху, передає Reuters.

"Ізраїль не втручатиметься в сирійську громадянську війну, поки ми не потрапляємо під вогонь. Розвалений військовий контингент ООН - це черговий доказ того, що Ізраїль не може покладатися на міжнародне співтовариство для підтримки своєї безпеки", - йдеться в поширеному сьогодні звіті про засідання Кабінету міністрів.

Крім того, Нетаньяху поінформував громадськість, що під час поточних вихідних днів здійснив телефонний дзвінок Президенту РФ Володимиру Путіну про ситуацію в Сирії, проте подробиць бесіди розкривати не став.

Нагадаємо, Голанські висоти були захоплені Ізраїлем у Сирії в 1967 р. Вони є де-факто кордоном між двома державами, контроль над якою здійснюють миротворці ООН.

Протягом останніх тижнів Голанські висоти стали ареною протистояння сирійських урядових військ і опозиціонерів. Останні кілька разів викрадали миротворців ООН під приводом їх захисту.

Читайте також: ООН не дала Росії мандат на перебування миротворців на Голанських висотах