ua en ru

ЄС очікує від України відчутного прогресу в боротьбі проти вибіркового правосуддя, - Фюле

Євросоюз побачив в Україні кілька розпочатих процесів, спрямованих на виконання очікувань ЄС і сподівається на відчутний прогрес у боротьбі проти вибіркового правосуддя. Про це в ході зустрічі з першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим в Брюсселі заявив єврокомісар з розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле, повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

"Ми побачили кілька розпочатих Україною процесів, націлених на виконання очікувань ЄС і власних зобов'язань уряду України, і ми з нетерпінням очікуємо відчутного прогресу з низки сфер, зокрема боротьби проти вибіркового правосуддя, прийняття виборчого кодексу і проведення реформ судової системи. Наше спільне завдання полягає в тому, щоб поліпшити діловий та інвестиційний клімат в Україні, щоб повною мірою скористатися перевагами запланованої економічної інтеграції України в ЄС", - сказав Фюле.

На зустрічі також були обговорені пріоритети, пов'язані з просуванням ключових питань порядку денного ЄС-Україна, з особливим упором на макроекономічній ситуації в Україні. "Ми підкреслили важливість того, щоб уряд відіграв провідну роль в інформуванні української громадськості про переваги, які Угоду про асоціацію дає громадянам: ми також відзначили готовність Європейського Союзу внести свій внесок у цей процес інформування", - сказав Фюле.

Обговорюючи конкретні економічні питання, він підкреслив необхідність подолати ключові проблеми у двосторонній співпраці, в тому числі пов'язані з управлінням державними фінансами, яка залишається головною причиною нинішнього перегляду програми бюджетної підтримки України з боку ЄС.