ua en ru

Доходи Президента США Барака Обами і його дружини в 2012 р. склали майже 608 тис. дол

Доходи Президента США Барака Обами і його дружини в 2012 році стали найнижчими за останні чотири роки, незважаючи на успіх його виборчої кампанії. Про це повідомляє ВВС.

Згідно з повідомленням на сайті Білого дому, в 2012 році президентське подружжя заробило майже 608 тис. дол, що на 172 тис. дол менше, ніж роком раніше.

За перший президентський термін, як свідчать податкові декларації Обами, його доходи скоротилися в дев'ять разів. Найбільший річний дохід Обами був зафіксований в 2009 році: він склав 5,5 млн дол.

Обама, як і минулого року, заробляє приблизно в 10 разів більше середньорічного доходу по США, однак доходи його сім'ї впали торік до мінімуму з 2004 року, коли він балотувався в Сенат США від штату Іллінойс.

Завдяки вмілому використанню доступних відрахувань по податках штатів та органів місцевого самоврядування, а також ставок по іпотечних кредитах і значним пожертвам на благодійні цілі сім'ї Обама вдалося уникнути сплати податку за максимальною ставкою, яка минулого року складала 35%.

Благодійні внески президентської родини в 2012 році склали близько 150 тис. дол У повідомленні на сайті Білого дому також говориться, що в 2012 році Барак Обама заплатив 112 тис. дол податків.

Зарплата американського Президента становить 400 тис. дол на рік, додатковий дохід Бараку Обамі приносить продаж його книг "Сміливість надії" і "Мрії мого батька".

Зазначимо, що доходи Обами виявилися в чотири рази менше, ніж у Президента України Віктора Януковича. На початку квітня той опублікував відомості про доходи в 20,388 млн гривень (близько 2,5 млн дол).

Читайте також: Янукович у 2012 р. заробив 20,39 млн грн