ua en ru

"Свобода" не готує у Києві будь-яких дій, що порушують громадський порядок, - заява партії

ВО "Свобода" не готує будь-яких дій, спрямованих на порушення громадського порядку під час Маршу Боротьби 14 жовтня 2013 р. у Києві. Про це повідомила прес-служба ВО "Свобода".

"Патріотичні марші на честь свята Покрови і створення УПА ВО "Свобода" організовує не перший рік поспіль. За весь цей час якщо і траплялися якісь інциденти, пов'язані із цією урочистою масовою акцією, то лише через неспроможність або небажання міліції забезпечити належний рівень громадського порядку в центрі столиці", - йдеться у заяві парії.

"Свобода" заявляє, що заклики міліції не підбурювати учасників сьогоднішнього Маршу Боротьби до незаконних дій є "або намаганням перекласти на плечі націоналістів відповідальність за громадський порядок, що неспроможна забезпечити міліція, або розігруванням певного сценарію, покликаного спричинити загострення ситуації під час проведення зазначеної громадської акції".
"Свобода" наголошує, що не готує будь-яких дій, спрямованих на порушення громадського порядку, і закликає міліцію діяти чітко у рамках своїх повноважень, самій не порушувати закон, убезпечити учасників Маршу Боротьби у Києві від будь-яких провокацій", - йдеться у заяві парті.

Нагадаємо, 14 жовтня 2013 р, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, в 71-у річницю створення Української Повстанської Армії Всеукраїнське об'єднання "Свобода" у Києві проведе Марш Боротьби. Управління МВС у Києві звернулося до організаторів та учасників заходів з проханням "дотримуватися встановленого законом порядку проведення мітингів, не порушувати громадський порядок, не провокувати конфліктних ситуацій і не підбурювати мітингувальників до незаконних дій".