ua en ru

"Батьківщина" Чернівецької обл. виключила з партії 11 депутатів міськради

Бюро Чернівецької обласної організації Всеукраїнського об'єднання (ВО) "Батьківщина" 4 квітня виключило з партії 11 депутатів Чернівецької міської ради. Про це пише газета "Комерсант-Україна".
Своє рішення бюро пояснило тим, що 31 березня ці депутати проголосували за дострокове припинення повноважень голови міськради Миколи Федорука. Нагадаємо, ініціатором відставки М.Федорука виступив депутат міськради Анатолій Чесанов (фракція ВО "Батьківщина"), який звинуватив мера в систематичному порушенні Конституції і законів. У ході таємного голосування його підтримали 42 з 60 депутатів.
Як повідомив на прес-конференції в.о. голови обласної організації ВО "Батьківщина" Іван Мунтян, у зв'язку з виключенням з партії 11 депутатів у однойменній фракції в міськраді тепер немає кворуму. "У фракції "Батьківщини" поки залишаються членами партії тільки 2 депутати", - зазначив І.Мунтян, додавши, що партія буде представляти інтереси своїх виборців у обласній та районній радах.
Відзначимо, що в січні з партії були виключені 4 депутати Чернівецької міськради, яких звинувачували у порушенні партійної дисципліни за підтримку на виборах секретаря міської ради кандидата від Партії регіонів Віталія Михайлишина.