ua en ru

План п'ятої хвилі мобілізації в Харкові складає 825 військовозобов'язаних

План п'ятої хвилі мобілізації в Харкові складає 825 військовозобов'язаних Фото: на сьогодні цей план виконано на 10%

У тому числі мобілізують 258 офіцерів

План п'ятої хвилі мобілізації в Харкові складає 825 військовозобов'язаних, у тому числі 258 офіцерів. Про це повідомив 28 квітня заступник військового комісара - начальник організаційно-мобілізаційної роботи Харківського обласного військкомату Юрій Коваль.

Він зазначив, що на сьогодні цей план виконано на 10%. Основними причинами, які гальмують виконання плану - відмова військовозобов'язаних отримувати повістки, розбіжність їх місця проживання та місця реєстрації, неявка після отримання повістки.

За словами Юрія Коваля, з початку року у відношенні осіб, які ухиляються від мобілізації, складено 183 адмінпротоколи, - передала прес-служба Харківської міськради.

Краще інших підприємств виконують план мобілізації ДП "Завод "Електроважмаш" і ВАТ "Турбоатом", відстають з виконанням плану ДП "Південна залізниця", АК "Харківобленерго", заводи "ФЕД" і "Комунар".

Раніше в. о. військового комісара регіону Юрій Калгушкін.повідомив, що в Харківській області план четвертої хвилі мобілізації, за попередніми даними, виконано на 100,1%, переважно, за рахунок призову в районах області. Зірвана мобілізація в Київському (46%), Комінтернівському (36,3%), Жовтневому (44,2) та Дзержинському (54,2) районах м. Харкова. Попередній план п'ятої хвилі мобілізації по області сформований на рівні близько двох тисяч осіб.