ua en ru

Нацрада заборонила ще 3 російських телеканали

Нацрада заборонила ще 3 російських телеканали Фото: Нацрада заборонила ще 3 російських телеканали

Заборонили телеканали "Русский иллюзион", "Дом кино" та "Оружие"

Россійські телеканали "Русский иллюзион", "Дом кино" та "Оружие" вилучені із переліку іноземних програм, які відповідають вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України. Про це повідомляє прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Як повідомляється, з 4 червня по 20 липня 2015 р. моніторингом Національної ради зафіксовано, що програми телеканалів "Дом кино" та "Русский иллюзион" містили фільми, розповсюдження і демонстрування яких заборонено Державним агентством України з питань кіно, а в ефірі телеканалу "Оружие" 16-19 липня зафіксовано низку передач загальною тривалістю майже 22 години, які популяризують збройні сили РФ.

"Перелік дозволених до ретрансляції каналів ухвалений відповідно до норм Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо особливостей трансляції (ретрансляції) реклами, яка міститься у програмах та передачах іноземних телерадіоорганізацій)", який набуде чинності 5 серпня цього року", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацрада оштрафувала телеканал "112 Україна" на 131 тис. грн.