ua en ru

Міносвіти просить ГПУ перевірити діяльність НАУ

Міністерство освіти та науки України просить Генеральну прокуратуру перевірити діяльність Національного авіаційного університету.

Міністерство освіти та науки України просить Генеральну прокуратуру перевірити діяльність Національного авіаційного університету. Про це на прес-конференції заявив міністр освіти та науки Сергій Квіт, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сьогодні будемо посилати листа до ГПУ, Фінінспекцію та Держінспекцію навчальних закладів з метою провести в цьому університеті системні перевірки. Чим це пояснюється, що людина, яка була на слуху у пресі в колишні роки виявляється на посаді в.о. ректора. Ми повинні цьому розібратися", - розповів Квіт.

"Я вважаю, що призначення Максима Луцького на посаду в.о. ректора має якийсь провокаційний або політичний підтекст. Немає ніякого сенсу призначати на цю посаду людини, який може бути задіяний у корупційних схемах колишнього міністра освіти", - додав він.

Також міністр розповів про те, як розвивалася ситуація навколо НАУ в останні дні.

"Нинішній Ректор Кулик вирішив піти на лікарняних і не міг нічого ліпшого придумати, ніж призначити Максима Луцького виконувати обов'язки ректора. Тому я, як міністр відчував відповідальність за те, хто перебуває на посаді ректора. Я втрутився в ситуацію і відсторонив Луцького від виконання обов'язків", - сказав Квіт.

Він також додав, що ректор Кулик вже не збирається йти на лікарняний і сьогодні бажає зустрітися з Квітом.

У контракті ректора НАУ не було пункту про те, що ректор повинен погоджувати призначення в.о. ректора з Міносвіти.