ua en ru

Меркель заявила, що Німеччина допомагає Україні у багатьох напрямках

Меркель заявила, що Німеччина допомагає Україні у багатьох напрямках Фото: Канцлер Германії Ангела Меркель

За її словами, Німеччина фактично на всіх рівнях - починаючи від надання допомоги для розвитку через кредити, через адміністративну допомогу, а також економічне співробітництво - завжди допомагає

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначила, що її країна надає підтримку Україні у багатьох напрямках. Про це вона заявила в спеціальному інтерв'ю напередодні Українсько-німецького інвестиційного форуму, який відбудеться 23 жовтня в Берліні.

"Ця економічна конференція являє собою скоріше підтримку з боку приватного бізнесу, проте ми в свою чергу теж надали кредитні гарантії на суму 500 млн євро, що дозволяє Україні здійснювати оновлення, наприклад, у сфері забезпечення електричним струмом в інших стратегічних сферах", - заявила Меркель .

Вона також підкреслила, що Німеччина надала велику кількість додаткових ресурсів для підтримки процесів трансформації - в тому числі в сфері міського самоврядування або урядової роботи як такої.

"Ми реалізовуємо проекти по допомозі, в гуманітарній сфері, коли мова йде про забезпечення біженців в Україні, тобто внутрішніх переселенців, змушених покинути свої будинки, це насамперед жителі Донецької та Луганської областей", - зазначила вона.

Нагадаємо, Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала Україну боротися з корупцією і зменшити вплив олігархів.