ua en ru

У Греції почалися переговори про третій пакет допомоги

У Греції почалися переговори про третій пакет допомоги Фото: прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас

Консультації поки ведуться на технічному рівні

Переговори про надання Греції нового пакета фінансової допомоги почалися в Афінах у понеділок, 27 липня. Консультації поки ведуться на технічному рівні, основні дискусії відбудуться не раніше 30 липня, передає Deutsche Welle.

"Представники міжнародних організацій вже знаходяться в Афінах і починають роботу в ці хвилини", - повідомила близько полудня представник Єврокомісії в Брюсселі.

У переговорах беруть участь представники Євросоюзу, Європейського Центробанку (ЄЦБ), Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Європейського стабфонду (ESM). Вирішується питання про виділення Греції до 86 млрд євро. Переговори повинні бути завершені до середини серпня, оскільки з цього часу Афіни будуть мати потребу в нових засобах.

Між тим прес-секретар уряду Греції Ольга Геровасили зазначила, що в даний час зустрічі ведуться лише на технічному рівні. Вона повідомила, що на високому рівні переговори почнуться лише пізніше на цьому тижні - "в четвер або пізніше", відзначає агентство AP. Спочатку планувалося, що представники міжнародних кредиторів прибудуть в Афіни для переговорів ще 24 липня.

Напередодні парламент Греції ухвалив другий пакет законопроектів, який необхідний для початку переговорів з кредиторами за висновком третього меморандуму про виділення допомоги.