ua en ru

ЄС продовжив санкції проти Криму ще на рік

ЄС продовжив санкції проти Криму ще на рік Фото: Президент РФ Володимир Путін

Офіційне рішення про продовження санкцій буде опубліковано в офіційному журналі ЄС 20 червня 2015 р.

Рада Європейського союзу сьогодні, 19 червня 2015 р. продовжила санкції ЄС проти Криму у відповідь на незаконне приєднання півострова до 23 червня 2016 року. Про це йдеться на сайті Ради ЄС.

"На засіданні Ради Європейського союзу 19 березня 2015 р., ЄС прийняв рішення про продовження санкцій щодо Криму і продовжує засуджувати і не визнавати незаконну анексію Криму Росією", - йдеться в повідомленні.

Так, згідно з інформацією Ради ЄС, санкції включають заборону на імпорт товарів з Криму і Севастополя в Європейський союз, а також заборону на туристичні послуги в Криму і Севастополі.

Крім того заборона поширюється на експорт деяких товарів і технологій в Криму - у сфері транспорту, телекомунікацій та енергетики, які пов'язані з розвідкою і видобутком нафти, газу та мінеральних ресурсів.

"Не може бути надана будь-яка технічна допомога, посередництво, будівельні або інженерні послуги, пов'язані з інфраструктурою в цих секторах", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що офіційне рішення про продовження санкцій проти Криму буде опубліковано в офіційному журналі ЄС 20 червня 2015 р.

Нагадаємо, раніше в Європейському союзі (ЄС) заявляли, що планують продовжити і розширити економічні санкції відносно Росії до кінця 2015 р. Це рішення буде включено в пункт А порядку денного на майбутньому засіданні Ради закордонних справ, яке відбудеться 22 червня в Люксембурзі. "Очікується, що Рада розширить економічні обмеження щодо Росії у зв'язку з її роллю в дестабілізації ситуації на сході України", - повідомив високопоставлений дипломат. Зазначимо також, що за даними джерел, нові додаткові заходи можуть торкнутися фінансового, енергетичного та оборонного секторів Росії.