ua en ru

У Кабміні мають намір поповнити держбюджет за рахунок збільшення збору ПДВ

Кабінет міністрів планує збільшити план за додатковими надходженнями від ПДВ на товари і послуги внутрішнього виробництва на 4,9 млрд грн - до 92,45 млрд грн, а з імпортних - на 8,9 млрд грн, до 135,3 млрд грн. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Новий бюджет-2015. Які зміни планує Кабмін".

"Також планується збільшити доходи по податку на прибуток на 2,3 млрд грн, по ренті - на 9,1 млрд грн, зокрема, за рахунок перегляду цін для госдобычи", - повідомив РБК-Україна заступник міністра фінансів Ігор Уманський. Це необхідно, сказав заступник міністра, щоб компенсувати виплати населенню, які зросли і можуть ще збільшитися - через перегляд тарифів на тепло і газ.

Крім того, повідомили в уряді, очікується збільшення доходів від збору з іноземної валюти у Пенсійний фонд - на 1,9 млрд грн, а також планується переглянути бюджетний розпис по відшкодуванню ПДВ (+2 млрд грн. - до 58 млрд грн). Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк підкреслив, що Національний банк заплатить в казну не 65,4 млрд грн, а 60,4 млрд грн.

У матеріалі наголошується, що загальних даних Держказначейства про виконання держбюджету в січні досі немає. За інформацією Державної фіскальної служби (ГФС), вона з плановими завданнями справляється. Так, імпортного ПДВ додатково в перший місяць року було зібрано 1,5 млрд грн, внутрішнього - 696 млн грн, ренти за користування надрами - 6,9 млн грн. Перевиконання планів по податку на прибуток не зафіксовано.

Нагадаємо, в понеділок, 16 лютого, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк внесе відкоригований проект держбюджету на розгляд у Верховну Раду.