ua en ru

Український Гідрометцентр планує залучити кредит у 52 млн дол у Світового банку, - Кульбіда

Український Гідрометцентр МНС планує залучити кредит на суму 52 млн дол у Світового банку для модернізації. Про це в інтерв'ю виданню "Урядовий кур'єр" повідомив голова Гідрометцентру Микола Кульбіда.

"Остання наша пропозиція, озвучена на засіданні Державної комісії з питань техногенної та екологічної безпеки, полягає у можливості отримання кредиту Світового банку під модернізацію гідрометеорологічної служби розміром 52 млн дол... Проект щодо отримання кредиту підтриманий МНС і має розуміння в Мінекономрозвитку та Мінфіні. Сподіваємося, що протягом 2013 р. ми вже предметно підійдемо до цього питання", - зазначив Кульбіда.

Кредит планується витратити на модернізацію устаткування, зокрема на придбання потужної комп'ютерної техніки: "Будь-яка гідрометеорологічна служба потребує потужних комп'ютерних можливостей приймання та обробки величезних масивів інформації для моделювання стану атмосфери, річок тощо...Сподіваюся, що й це питання за допомогою кредиту буде успішно вирішене. Крім того, заплановане повне переоснащення всіх метеорологічних станцій, яких у нас 187, та гідрологічних постів, яких у нас 450, а також створення сучасної телекомунікаційної мережі, побудованої на інтернет-ресурсах, серверах даних, центральних те регіональних баз даних. З одного боку, це поліпшить аналіз та обробку інформації нашими фахівцями, а з другого - створить хороші можливості для отримання інформації нашими споживачами".

Читайте також: ЄС розглядає можливість інвестування в модернізацію української ГТС, - Томбінскій