ua en ru

Типові договори на господарське відання складових ГТС України сьогодні набрали чинності

Сьогодні набрали чинності типові договори на господарське відання/користування/експлуатацію складових єдиної газотранспортної системи України. Про це повідомила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ).

Постанови НКРЕ, від 07.03.2013 № 226 "Про затвердження Типового договору на господарське відання складовими єдиної газотранспортної системи України (між власниками та газотранспортними або газорозподільними підприємствами)", № 227 "Про затвердження типового договору на користування складовими єдиної газотранспортної системи України (між власниками та газотранспортними або газорозподільними підприємствами)" та № 228 "Про затвердження типового договору на експлуатацію складових єдиної газотранспортної системи України (між власниками та газотранспортними або газорозподільними підприємствами)", зареєстровані у Міністерстві юстиції України 27.03.2013 за № 494/23026, № 492/23024 та № 493/23025 відповідно, сьогодні офіційно оприлюднені в "Офіційному віснику України" за № 26, ст. 903, 904 та 905.

Постанови набрали чинності з дня їх офіційного опублікування.

Згаданими постановами затверджені типовий договір на господарське відання складовими єдиної газотранспортної системи України, типовий договір на користування складовими єдиної газотранспортної системи України і типовий договір на експлуатацію складових єдиної газотранспортної системи України, на підставі яких мають укладатися відповідні договора між власниками та газотранспортними або газорозподільними підприємствами.

"Власники складових єдиної газотранспортної системи України та газотранспортні і газорозподільні підприємства повинні привести свої договірні відносини у відповідність до вимог цих типових договорів на господарське відання/користування/експлуатацію складових єдиної газотранспортної системи України у місячний строк з дня набрання чинності цих постанов!, - йдеться у повідомленні.

Постанови № 226, № 227 та № 228 оприлюднені на офіційному веб-сайті НКРЕ в мережі Інтернет, а також будуть оприлюднені в офіційному друкованому ЗМІ Комісії - "Інформаційному бюлетені НКРЕ".

Читайте також: Наприкінці травня можлива зустріч Януковича з главами країн Митного союзу, - Зурабов