ua en ru

Суд підтвердив незаконність вимоги від універмагу "Україна" 45 млн дол. на користь компанії Lyndhurst

Апеляційний суд м. Києва сьогодні, 14 червня 2013 р., підтвердив законність ухвали Шевченківського районного суду м. Києва, яким було визнано в Україні рішення Високого суду юстиції Північної Ірландії про визнання незаконними поступок прав вимоги від ПАТ "Універмаг" Україна "45 млн дол. з компанії Demesne на компанію Lyndhurst. Про це повідомила прес-служба універмагу "Україна".

"Заява про визнання рішення суду Північної Ірландії була зроблена з боку державного банку Ірландії Irish Bank Resolution Corporation Limited і була повністю підтримана як з боку універмагу "Україна", так і з боку компанії Lyndhurst.

Апеляційна скарга ТОВ "ФК" Елегант Інвест", яка стверджувала, що право вимоги було нібито переведено на неї з компанії Lyndhurst, була залишена без задоволення.

За словами виконуючого обов'язки директора універмагу "Україна" Ростислава Левінзона, рішення суду дає підстави для скасування рішення Господарського суду м. Києва про стягнення з універмагу "Україна" боргу в розмірі 45 млн дол. за позовом компанії Lyndhurst, яке було винесено 23 грудня 2011 р.

"Це рішення дозволить нам завершити відновлення контролю власників над універмагом "Україна" та сконцентруватися над бізнес-завданнями", - заявив Левінзон.

Левінзон також зазначив, що універмаг "Україна" вимагатиме відшкодування незаконних платежів у сумі близько 15 млн дол., перерахованих колишнім менеджментом на рахунки сторонніх компаній в 2010-2012 рр.

92,75% ПАТ "Універмаг "Україна" належить групі компаній Quinn. У зв'язку з банкрутством власника групи Quinn контроль над її закордонними активами, в т.ч. універмагом "Україна", перейшов до керуючих, призначених за заявами, що належить ірландському державі банку IBRC .