ua en ru

Профспілка "ArcelorMittal Кривий Ріг" вступила в спір з адміністрацією і власником комбінату

Первинна профспілкова організація ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (Дніпропетровська обл.) від імені трудового колективу підприємства ухвалила сьогодні рішення вступити в колективний спір з адміністрацією і власником металургійного комбінату. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Як повідомляється в протоколі засідання профкому "ArcelorMittal Кривий Ріг", рішення про вступ в колективний спір ухвалене після того, як адміністрація проігнорувала вимоги, викладені на конференції трудового колективу 4 квітня.

За даними з профспілки, до адміністрації підприємства висунули низку вимог, зокрема, щодо перегляду кадрової політики, спрямованої на скорочення чисельності працівників комбінату.

Раніше профспілкова організація комбінату "ArcelorMittal Кривий Ріг" зверталася до Президента України з проханням вплинути на власника підприємства й вирішити проблему з масовими скороченнями працівників. Перед цим робітники виходили на акцію протесту.

За українським законодавством, для врегулювання колективного спору наймані працівники формують і затверджують свої вимоги та подають їх на розгляд власникові або його представникові. Власник зобов'язаний розглянути ці вимоги у триденний строк. Крайнім заходом для вирішення спору є страйк.

За офіційними даними адміністрації підприємства, упродовж 2012 р. на ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" умовами програми добровільного звільнення скористалися 926 працівників (2,8% від загальної чисельності працівників). Середня сума виплаченої компенсації тим, хто звільнявся в обмін на гроші, склала 46 тис. грн на одну людину.

Читайте також: "АрселорМіттал Кривий Ріг" інвестувало 42 млн грн в модернізацію конвертера