ua en ru

Новий Президент Ірану пообіцяв домогтися зняття економічних санкцій проти країни

Новий Президент Ірану Хасан Роухані пообіцяв зробити все можливе для зняття економічних санкцій проти країни і закликав співвітчизників "дистанціюватися від екстремізму".

Новий Президент Ірану Хасан Роухані пообіцяв зробити все можливе для зняття економічних санкцій проти країни і закликав співвітчизників "дистанціюватися від екстремізму". Про це повідомляє "Росія 24".

Після перемоги на виборах два тижні тому він заявив, що збирається зробити іранську ядерну програму більш відкритою.

Духовний лідер Ірану Алі Хаменеї, який затвердив Роухані на посаді, закликав всі гілки влади допомагати Президенту та уряду виконувати свої обов'язки. Він пообіцяв, що Іран буде рухатися по шляху прогресу.

Рухані вважається помірним лібералом. Він представляв Іран на переговорах з ядерної проблеми, але був відсторонений від цієї посади Ахмадінежадом.

Новий Президент Ірану обіцяє світовій спільноті більше прозорості в питанні ядерної програми, але не відмову від неї. У ході свого першого виступу після обрання на посаду Президента він заявив, що Тегеран не має наміру припиняти діяльність по збагаченню урану в рамках програми "мирного атома", і охарактеризував накладені на країну світовим співтовариством санкції як "несправедливі".

Читайте також: Хасан Рухані вступив на посаду Президента Ірану

Нагадаємо, днями палата представників конгресу США проголосувала за введення нових економічних санкцій проти Ірану.

Нині проти Ірану діє ряд міжнародних санкцій, що згубно впливають на економіку країни. За час правління "яструба" Махмуда Ахмадінежада економіка Ірану прийшла в занепад. Західні експерти зазначають, що цей факт може змусити реформатора Рухані піти на компроміс із Заходом.