ua en ru

Мін’юст пропонує припиняти підприємницьку діяльність протягом одного дня після подання заяви

Міністерство юстиції України (Мін'юст) пропонує скасувати двоетапну процедуру припинення підприємницької діяльності та скоротити процедуру припинення підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців до одного робочого дня. Про це заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович, передає прес-служба відомства.

"Законопроектом, що розробив Мін'юст, пропонується припиняти підприємницьку діяльність фізичної особи - підприємця на підставі поданої державному реєстратору реєстраційної картки на проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем за її рішенням не пізніше наступного робочого дня з дати надходження зазначеної реєстраційної картки", - йдеться в повідомленні.

Також, пропонується обмежити максимальний строк заявлення кредиторами своїх вимог до фізичної особи - підприємця, яка припиняє підприємницьку діяльність, встановивши терміни від двох до трьох місяців. Для цього передбачається внести зміни до Цивільного кодексу України, визначивши строк пред'явлення вимог кредиторів, а також цивільно-правову відповідальність таких осіб, ураховуючи, що фізична особа не має права оскаржувати укладені нею договори, вимоги кредиторів та зобов'язання, пов'язані з підприємницькою діяльністю, на тій підставі, що вона вже не є підприємцем.

Читайте також: Спрощена процедура ліквідації діяльності фізособи-підприємця полегшить життя бізнесу