ua en ru

Кабмін затвердив механізм відбору інвестиційних проектів у пріоритетних галузях економіки

Уряд схвалив розроблений Мінекономрозвитку проект постанови про створення механізму відбору і узгодження інвестиційних проектів у пріоритетних галузях економіки для надання їм державної підтримки, а також формування державного реєстру таких проектів. Затверджений механізм передбачає, що суб'єкти господарювання подають Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям заяву разом з відповідними документами, на підставі яких здійснюється відбір інвестиційних проектів.

Далі відібрані інвестиційні проекти направляються в Мінекономрозвитку, після чого Міністерство розробляє проект урядового рішення про схвалення інвестиційних проектів, погоджує його із зацікавленими органами виконавчої влади та вносить на розгляд уряду.

Після схвалення урядом інвестиційних проектів відомості про них Мінекономрозвитку включає до Державного реєстру інвестиційних проектів у пріоритетних галузях економіки.

З метою забезпечення можливості реалізації зазначеного механізму, указом Президента України № 426/2013 від 15 серпня, внесено необхідні зміни до положення про Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

"Для реалізації інвестиційних проектів у пріоритетних галузях економіки (агропромисловий комплекс, житлово-комунальний комплекс, машинобудівний комплекс, транспортна інфраструктура та курортно-рекреаційна сфера та туризм) Податковим кодексом передбачено звільнення від сплати податку на прибуток, Митним кодексом - від сплати ввізного мита", - зазначив директор департаменту інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Мінекономрозвитку Віктор Коваленко.