ua en ru

Ізраїль розраховує в найближчі 20 років отримати прибуток за імпорт газу в розмірі 60 млрд дол

Ізраїль розраховує в найближчі 20 років отримати прибуток за імпорт газу в розмірі 60 млрд дол. Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаніягу, йдеться на офіційній сторінці політика у Facebook.

"Держава Ізраїль отримала подарунок від природи - великі обсяги газу. Після численних ґрунтовних обговорень, ми ухвалили спільне рішення значно збільшити кількість газу, спрямованого на використання в Ізраїлі. Цієї кількості достатньо для потреб держави як мінімум на двадцять п'ять років. Дане рішення є компромісом між необхідністю забезпечення держави дешевим і доступним джерелом енергії і необхідністю експортувати газ з метою отримання державою прибутку, яка піде на поліпшення добробуту і безпеки наших громадян. Ізраїль отримає 60% від прибутку за імпорт газу, і ми очікуємо поповнення бюджету в 60 млрд дол. у найближчі 20 років", - зазначив Нетаніягу.

Нагадаємо, в березні 2013 р. Ізраїль приступив до перекачування на берег першої партії власного природного газу, видобутого на шельфі Середземного моря.

Читайте також: Ізраїль почав видобувати газ з родовища "Тамар"