ua en ru

У ДНР заявили, що відновили поставки вугілля в Україну тільки в обмін на електроенергію

У ДНР заявили, що відновили поставки вугілля в Україну тільки в обмін на електроенергію Фото: постачання вугілля

Бойовики повідомили про ексклюзивної домовленості з Дтек про постачання вугілля

У самопроголошеній "Донецької народної республіки" (ДНР) заявили, що відновили поставки вугілля в Україну, але тільки для підприємства ДТЕК і в обмін на електроенергію Зуївської теплоелектростанції (ТЕС), передає сепаратистський "Донецьке агентство новин" з посиланням на "міністра транспорту ДНР" Семена Кузьменко.

"Ми відновили роботу Дпеку, тому що він забезпечує постачання нашої Зуївської ТЕС, яка забезпечує енергетику Республіки, тому ДТЕК поїхав. Це свого роду бартерний обмін", - сказав він.

Кузьменко пояснив, що на Зуївській ТЕС використовується вугілля марки "Г", який не видобувається на території, окупованій ДНР. ПАТ "ДТЕК Павлоградвугілля" постачає вугілля для Зуївської ТЕС, натомість ДНР поставляє антрацитове вугілля іншим підприємствам компанії.

"ДТЕК здійснив передоплату, і перша партія вугілля антрацитових пішла, 100-150 вагонів", - пояснив Кузьменко.

Він додав, що з приводу поставок для решти підприємств України зараз йдуть переговори.

Нагадаємо, раніше джерело РБК-Україна на енергетичному ринку повідомило, що поставки вугілля з зони АТО були відновлені. При цьому, за даними співрозмовника, вугілля з окупованих територій вивозить не тільки ДТЕК, але і "Центренерго" та "Донбасенерго".