ua en ru

Бойовики провокують сили АТО на відкриття вогню

Бойовики провокують сили АТО на відкриття вогню Фото: Дмитро Тимчук

У зоні провокацій були присутні російські ЗМІ

Бойовики провокують сили антитерористичної операції (АТО) на Донбасі на відкриття вогню. Про це повідомляє народний депутат, координатор руху "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"Протягом минулих вихідних (17-18.10.2015) підрозділи російсько-терористичних військ неодноразово намагалися спровокувати сили АТО на відкриття вогню. Зокрема, в районі н. п. Піски зафіксовано відкриття вогню бойовиками з автоматичної стрілецької зброї, також терористами був застосований автоматичний гранатомет АГС-17", - йдеться в повідомленні.

Також провокації з боку бойовиків зафіксовані в районі н. п. Шуми, Широкіно і східніше н. п. Зайцеве. Провокації здійснювалися за однією схемою: проникнення в "зеленку" на нейтральній смузі піхотних груп бойовиків і відкриття неприцільного вогню або в бік позицій сил АТО, або вздовж лінії фронту.

"У всіх епізодах, на випадок відкриття вогню у відповідь українськими військами, в зоні провокацій були присутні представники ЗМІ Російської Федерації та/або місцеві "журналісти", - зазначає Тимчук.

Як повідомляється, маневри піхотних груп бойовиків (крім стрілецької зброї, часто мають у своєму складі АГС-17 і 82-мм міномети) на передньому краї зафіксовані в Петровському районі Донецька, в північній частині Горлівки, на ділянці між Широкино і Стаханкою, в районі н . п. Гольмівському і Розсадкою, в районі Світлодарського плацдарму, на північний схід Первомайська, а також у районі н. п. Кримське, Щастя та Станиця Луганська.

"Відзначається прибуття відразу до кількох "навчальних центрів" "1-го армійського корпусу ДНР" т. з. "молодого поповнення" (місцевих жителів, "покликаних" в ряди "армії ДНР"). Прибувають групами по 30-40 осіб. Всього, за оцінками групи ІС, результатом всіх "мобілізаційних заходів" в "ДНР" в рамках "осінньої кампанії" (включаючи "призов" і вербування) стало до 3,5 тис. чол. поповнення (як повідомляла група ІС, раніше в ДНР рапортували про "призов" 5 тис. чол.)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, часткова "переорієнтація" РФ своєї військової агресії з Донбасу на Сирію, спричинила поширення серед керівництва бандформувань ДНР чуток про припинення російською стороною забезпечення терористів військовою технікою та озброєнням. У ході нарад керівництво ДНР стверджує, що, дійсно, перебої в постачаннях мають місце, однак вони носять лише тимчасовий характер.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».В течение прошедших выходных (17-18.10.2015) подразделения ро...

Posted by Dmitry Tymchuk on 18 октября 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що минулої доби, 18 жовтня, в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі пройшла спокійно.