ua en ru

В серії терактів в Багдаді загинули 9 і поранено кілька десятків людей

В результаті серії терактів в Багдаді загинули 9 і поранено кілька десятків людей. Метою терористів були сунітські квартали іракської столиці, передає телеканал Al Arabiya.

Перший вибух стався вранці 5 травня поблизу мечеті Зейн аль-Абідін в західній частині Багдада. У результаті загинув 1 та 6 осіб були поранені. Через кілька годин група озброєних злочинців увірвалася в будинок до мера передмістя Багдада - г.Махмудия. Терористи вбили мера і його сина.

Найкривавішими стали вибухи в інтернет-кафе і обстріл з мінометів житлових будинків у західній частині іракської столиці - в результаті загинули 6 чоловік, в той час як щонайменше 14 отримали поранення.

Ситуація в Іраку ускладнилася після проведення виборів в місцеві законодавчі органи 20 квітня ц.р. Переможцем на них стали представники правлячої коаліції "Правова держава", яка близька до шиїтів.

Тим часом, канцелярія прем'єр-міністра Іраку Нурі аль-Малікі опублікувала повідомлення, в якому підтверджує намір іракської адміністрації використовувати детектори вибухівки, продані Іраку британським підприємцем Джеймсом Маккормиком і визнані підробкою.

Читайте також: Збройний конфлікт в Нігерії: Загинули 39 людей