ua en ru

Стрілянина в будівлі ВМС США у Вашингтоні: кількість жертв збільшилася до 12 осіб

Кількість загиблих у результаті стрілянини в будівлі Військово-морських сил (ВМС) США Navy Yard у Вашингтоні збільшилася до 12 осіб. Мотиви нападу наразі не встановлено, особистість злочинця не розголошується.

Кількість загиблих у результаті стрілянини в будівлі Військово-морських сил (ВМС) США Navy Yard у Вашингтоні збільшилася до 12 осіб, передає агентство Reuters.

Раніше повідомлялося про шість жертв, щонайменше 12 людей зазнали вогнепальних поранень. Серед поранених - двоє поліцейських.

Мотиви нападу наразі не встановлено, особистість злочинця не розголошується.

Фотогалерея: "Стрілянина в Адміралтействі США"

Президент США Барак Обама висловив стурбованість нападом на будівлю Адміралтейства. Він назвав інцидент "ще одним випадком масової стрілянини", у якій загинули патріоти Америки. Глава Білого дому висловив упевненість, що, "хто б не був організатором і виконавцем цього боягузливого діяння, (він) буде притягнутий до відповідальності".

Раніше повідомлялося, що людина, що відкрила сьогодні стрілянину в будівлі ВМФ США, застрелена співробітником ФБР. Про це йдеться в заяві Міністерства оборони США. Двох інших співучасників збройного нападу затримано.

Раніше повідомлялося, що у Вашингтоні в адміністративному центрі ВМС США, історично відомому як Navy Yard, невідомий здійняв стрілянину. НП сталася в будівлі, де розташована штаб-квартира Naval Sea Systems - найбільшого командування у складі ВМС, відповідального за виробництво та закупівлю військових судів, підводних човнів та їх озброєнь.

Йдеться про будівлю, розташовану на березі річки Анакостія. Це одна з найстаріших будівель ВМС США, тут розташовані стара верф і арсенал зброї. В офісі розташовуються церемоніальний і адміністративний центр ВМС: штаб-квартира Військово-морського командування, військовий трибунал, а також культурні установи - Морський історичний центр, Департамент морської історії і корпус ВМС.

Стрілок, озброєний гвинтівкою AR-15, діяв сам. До операції з розшуку та знешкодження злочинця підключено загін спецпризначення SWAT і агенти ФБР.

Стрілянина в будівлі ВМС США у Вашингтоні: кількість жертв збільшилася до 12 осіб

За деякими даними, в нападі брали участь дві особи, другого злочинця затримати не вдалося. Поліція рекомендувала жителям сусідніх будинків не виходити на вулицю.

В офісі Navy Yard працюють близько 3 тис. осіб, загиблих могло бути значно більше. Робота національного аеропорту ім. Рейгана була тимчасово припинена, тепер він відновив польоти.