ua en ru

У Миколаєві в кафе отруїлися 15 студентів, відкрито кримінальне провадження

Прокуратура Центрального району м. Миколаєва відкрила кримінальне провадження за фактом масового отруєння студентів в одному з кафе міста. Про це повідомила прес-служба прокуратури м. Миколаєва.

Прокуратура Центрального району м. Миколаєва відкрила кримінальне провадження за фактом масового отруєння студентів в одному з кафе міста. Про це повідомила прес-служба прокуратури м. Миколаєва.

Згідно з повідомленням, 27 червня 2013 р. група студентів з 15 осіб вирішила відсвяткувати закінчення навчального закладу і отримання дипломів. Молодь замовила вечерю в одному з кафе м. Миколаєва. Після їжі 29 червня у семи молодих людей підвищилася температура тіла і вони звернулися до Миколаївської обласної інфекційної лікарні. Постраждалим поставлено діагноз "гострий гастроентероколіт".

"За фактом порушення працівниками кафе правил і норм, спрямованих на запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення за ознаками ч. 1 ст. 325 КК України", - повідомила прокурор прокуратури Центрального району м. Миколаєва Ірина Белоцька.

В даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, встановлюються причини та обставини події. Хід розслідування прокуратурою району взято на контроль.

Згідно ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України: порушення правил і норм, встановлених з метою запобігання епідімічнім та інших інфекційних захворювань, а також масових неінфекційних захворювань (отруєнь) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, - карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Зазначимо, в червні в Києві в дитячому садочку № 455 отруїлися 44 людини - 43 дитини і один співробітник. У постраждалих був виявлений сальмонельоз.

Нагадаємо, в Україні протягом квітня-червня 2013 р. зафіксовано 14 спалахів гострих кишкових інфекцій, в результаті яких постраждала 221 людина, з них - 101 дитина.