ua en ru

У Харкові міліція вилучає зброю у чоловіків, які залишають зону АТО

У сервісному залі станції Харків-Пасажирський Південної залізниці правоохоронці затримали трьох військовослужбовців, які незаконно зберігали боєприпаси і холодну зброю. Про це повідомили у ВЗГ УМВС на Південній залізниці.

У чоловіків співробітники лінійного відділу вилучили ракетницю, 43 патрони калібру 5,45 мм, 3 патрони калібру 7,62 мм, пружину від ГП-25, багнет-ніж і ніж кустарного виробництва на кшталт "мисливський".

Парубки 1991, 1992 і 1994 народження пояснили, що їхали у відпустку до Львівської, Волинської та Чернівецької областей із зони проведення антитерористичної операції, а вилучену зброю вирішили забрати із собою.

Наразі речові докази направлені на експертизу. Відомості про дану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.410 та ч.2 ст.263 КК України. Санкції даних статей передбачають максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років. Матеріали передано до військової прокуратури.

Крім того, в Харкові на території вокзалу співробітники лінійного відділу на ст. Харків-Пасажирський затримали 20-річного жителя м. Луцьк, який мав при собі боєприпаси.

Під час проведення особистого огляду міліціонери виявили в дорожній сумці чоловіка 222 патрони калібру 5,45 мм. Затриманий військовослужбовець пояснив, що дані боєприпаси забрав із собою, коли їхав у відпустку із зони проведення АТО.

Речові докази направлено на експертизу. Відомості про дану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.410 КК України. Матеріали передано до військової прокуратури.