ua en ru

Слідчий комітет Росії не знайшов підтвердження фактів викрадення кримських татар

Слідчий комітет Російської Федерації не знайшов підтвердження фактів викрадення кримських татар.

Слідчий комітет Російської Федерації не знайшов підтвердження фактів викрадення кримських татар. Про це йдеться в повідомленні прес-служби слідчого комітету росії РФ.

Зокрема, російський слідчий комітет проводив перевірки заяви голови Судацького міського Меджлісу Ф. Е. Алієва про те, що біля автодороги Судак-Грушівка біля кафе "Привал" невідомими в масках були викрадені кілька осіб кримсько-татарської національності.

"У ході проведення перевірки встановлено, що ніяких порушень закону на даній території в цей період зафіксовано не було. Були допитані всі без винятку особи, як заявили про вчинений злочин, так і нібито були його свідками, показання яких суперечили один одному і вказували на те, що вони не бачили жодних протиправних дій, а просто були голослівними твердженнями. Крім того, у слідства є неспростовні докази відсутності складу злочину, зафіксовані на камерах відеоспостереження, які були встановлені на місці події у зв'язку з проведенням оперативних заходів. На підставі всіх зібраних у ході перевірки відомостей наслідком прийнято обґрунтоване рішення про відмову в порушенні кримінальної справи", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше народний депутат, уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що з моменту анексії Криму, тобто з березня 2014 р., там викрали 18 осіб, серед яких українці, активісти, кримські татари.