ua en ru

Сирійські хакери з SEA зламали акаунт Обами у Twitter

Хакери зламали Twitter президента США Барака Обами, щоб розповісти його передплатникам свою правду про війну. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Хакери зламали Twitter президента США Барака Обами, щоб розповісти його передплатникам свою правду про війну. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Сирійська електронна армія (SEA) довела, що з режимом Башара Асада варто рахуватися, в тому числі, і в соціальних мережах. У Twitter'і Барака Обами (@BarackObama) з'явилася посилання, яка повинна була перенаправляти читачів на портал The Washington Post. Президент США пропонував ознайомитися з однією із статей, але сирійські хакери вирішили, що їх послання важливіше. У результаті, нічого не підозрюючи, користувачі виявилися на YouTube, де було викладено відео, яке розповідає про тероризм і Сирії.

Проблему усунули оперативно, але без резонансу не обійшлося. SEA офіційно визнала себе винною події.

Американські видання вказують на той факт, що сам по собі аккаунт в мережі Twitter хакери не зламували, а лише знайшли уразливість в системі розміщення посилань, яку використовує президентська команда. Що ж, дійсно, якщо б у руки електронних воїнів Дамаска потрапив сам акаунт з 39 млн передплатників, на ньому могли б і щось страшніше лекції про війну в Сирії розмістити.

Але й без такого повномасштабного злому дії хакерів виглядають переконливо. Вони повідомили, що змогли роздобути і кілька електронних адрес, пов'язаних з виборчою кампанією Барака Обами. Однак цю інформацію спростував ряд авторитетних джерел. Судячи з усього, в руки хакерів потрапили лише адреси, що належать учасникам неурядової організації, не пов'язаної безпосередньо з адміністрацією президента.

Зазначимо, в серпні 2013 року сирійська електронна армія взяла на себе відповідальність за злом сайту The New York Times.