ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом побиття двох офіцерів групою мобілізованих військових

Військова прокуратура Чернігівського гарнізону Центрального регіону України порушила кримінальну справу за фактом побиття двох офіцерів групою мобілізованих військових.

Військова прокуратура Чернігівського гарнізону Центрального регіону України порушила кримінальну справу за фактом побиття двох офіцерів групою мобілізованих військових. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Встановлено, що в одній з військових частин група військовослужбовців, покликаних по мобілізації, перебуваючи у нетверезому стані і брутально порушуючи військову дисципліну і Статути Збройних Сил України, в суперечці з командиром і заступником начальника штабу військової частини застосували стосовно них фізичне насильство, спричинивши тілесні ушкодження. В даний час постраждалі офіцери проходять лікування", - йдеться в повідомленні.

За результатами проведення слідчих дій встановлено особу 4 військовослужбовців, які брали участь у побитті. Військовослужбовці затримані в порядку ст. 208 КПК України, їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 405 КК України (погроза або насильство щодо начальника, вчинені групою осіб, або із застосуванням зброї, або в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці, караються позбавленням волі від п'яти до десяти років).

Нагадаємо, прокуратура пред'явила підозра командиру роти батальйону "Прикарпаття" в непокору начальству.