ua en ru

Прокуратура розслідує причетність Держприкордонслужби до контрабанді тютюнових виробів з зони АТО

Прокуратура розслідує причетність Державної прикордонної служби до контрабанді тютюнових виробів з зони антитерористичної операції. Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає кореспондент РБК-Україна.

"Генеральна прокуратура і регіональні підрозділи Державної прикордонної служби після зміни керівництва взялися за боротьбу з корупцією. Зокрема, боротьбу з незаконним переміщенням товарів. Встановлені і виявлені канали незаконних постачань контрафактної тютюнової продукції, а саме ДНР і ЛНР. Ця інформація не була широко поширена в ЗМІ. На жаль, цей процес все одно має латентні форми. Тому, щоб виявити і встановити всіх причетних до незаконної схеми, всіх, хто сприяє незаконному транзиту цієї продукції в Європу, в тому числі продукції з фабрики "Хамадей" з Донецька, ми продовжуємо операцію", - заявив він.

Він прогнозує, що щоденний контакт з СБУ та МВС, Державною прикордонною службою України, дозволить виявити всіх причетних до незаконної контрабанди на даній ділянці кордону.

Нагадаємо, при штабі АТО створено підрозділ ГФС.