ua en ru

Представник держбезпеки США підтвердив, що в бостонському теракті підозрюються брати Царнаеви

Упізнаний другий підозрюваний у скоєнні бостонського теракту, загиблий раніше сьогодні від вогнепальних поранень, - це 26-річний Тамерлан Царнаев, брат 19-річного Джохара Царнаева, ім'я якого стало відомо раніше сьогодні. Про це сьогодні повідомив представник служби державної безпеки США, передає Reuters.

За словами джерела, брати проживали на території США протягом декількох років. Як уточнив представник служби держбезпеки, правоохоронні органи вважають, що теракт в Бостоні був організований з екстремістських переконань.

Нагадаємо, раніше сьогодні з'явилася неофіційна інформація про те, що обидва підозрюваних у скоєнні теракту - вихідці з Північного Кавказу, які перебували на території США щонайменше протягом року.

Як говориться в прес-релізі прокуратури округу Мідлсекс, Царнаев був застрелений під час погоні.

За неофіційними даними, брати Царнаеви влаштували перестрілку в передмісті Бостона в кампусі Массачусетського технологічного інституту (MIT). За інформацією поліції, після стрілянини в MIT підозрювані вирушили в г.Уотертаун на краденому автомобілі. При спробі затримати ймовірних злочинців, озброєних гранатами, співробітники правоохоронних органів відкрили вогонь. В результаті перестрілки в Уотертаун Царнаев був убитий, загинув також один з поліцейських.

Як повідомлялося, жертвами вибухів на бостонському марафоні 16 квітня 2013р. стали три людини: 8-річний хлопчик Мартін Річард, 29-річна американка Крістл Кемпбелл і громадянка КНР Лю Лінцин. Поранення отримали близько 160 осіб.