ua en ru

Порошенко підтримує позицію ООН щодо припинення ескалації ситуації на Донбасі

Президент України Петро Порошенко підтримує позицію Організації об'єднаних націй щодо припинення ескалації ситуації на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко підтримує позицію Організації об'єднаних націй щодо припинення ескалації ситуації на Донбасі. Про це він повідомив під час зустрічі з заступником генерального секретаря ООН з політичних питань Джеффрі Фелтманом, передає прес-служба Президента.

В ході зустрічі Порошенко подякував генеральному секретарю за підтримку миру і припинення ескалації ситуації на Донбасі. Глава держави також зазначив, що в Україні немає внутрішнього конфлікту.

"Люди у Донецьку і Луганську бажають світу. Імплементація мирного плану, який ми запропонували, визначає наші дії. Ми усвідомлюємо, що ситуацію неможна вирішити тільки військовими засобами", - підкреслив Президент.

Крім цього, Порошенко поінформував колегу про розстріл бойовиками колони мирних громадян, які намагалися покинути Луганськ.

Також Президент повідомив про ініціативу української сторони направити міжнародну гуманітарну допомогу до Луганська, який, перебуваючи під контролем терористів, виявився на порозі гуманітарної катастрофи.