ua en ru

На затонулому лайнері Costa Concordia виявили тіла ще двох загиблих

На затонулому біля берегів Італії круїзному лайнері Costa Concordia рятувальники виявили тіла ще двох загиблих, передає Associated Press. Декількома годинами раніше були знайдені ще три жертви. Таким чином, число загиблих в результаті події 13 січня катастрофи на даний момент становить 30 людей, ще 2 пасажири до цих пір числяться зниклими без вісті.

Нагадаємо, 17-палубний італійський круїзний лайнер Costa Concordia сів на риф 13 січня 2012 р. в 22:00 за місцевим часом (22:00 за київським часом) в районі узбережжя італійської провінції Тоскана, недалеко від о. Джильї в Тірренському морі. Всього на борту знаходилися 4 тис. 234 особи.

Капітан Сosta Сoncordia Франческо Скеттіно був заарештований на наступний день після краху лайнера на підставі свідчень кількох очевидців. За їх словами, капітан залишив лайнер ще до того, як евакуація була завершена, і відмовився повернутися на судно у відповідь на прохання берегової охорони. Очевидці також відзначили, що сам процес евакуації не було організовано належним чином, а екіпаж лайнера був не готовий до екстремальних ситуацій. Незважаючи на те, що сам Скеттіно стверджує, що аварія Сosta Сoncordia сталася через неточні карти, звинувачення вважає, що виною всьому занадто небезпечний маневр капітана: Скеттіно підвів лайнер до берега на небезпечну відстань, нібито щоб привітати жителів острова.

В даний час Скеттіно перебуває під домашнім арештом.