ua en ru

Місія ОБСЄ не підтверджує перетин кордону з Україною великої кількості військової техніки з РФ

Українська місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі не підтверджує інформацію про перетин українсько-російського кордону великої кількості військової техніки з Росії.

Українська місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі не підтверджує інформацію про перетин українсько-російського кордону великої кількості військової техніки з Росії. Про це йдеться у звіті місії за 13 липня, опублікованому ввечері 14 липня.

"Було повідомлення про переміщення значної кількості військової техніки через російсько-український кордон. Високопоставлений військовий український офіцер у розмові з представниками місії 13 липня, заявив, що колона танків та іншої військової техніки увійшли Україну з Російської Федерації в Зеленопіллі", - наголошується у звіті.

Зокрема, офіцер української армії заявив представникам ОБСЄ, що кордон перетнули артилерійські пушки "Рапіра", а також вантажівки КамАЗи і Урали. Нібито колону, за словами офіцера, пізніше бачили в Луганську і вона прямувала в Донецьк.

"Представники місії зараз не можуть підтвердити цю інформацію", - наголошується у звіті.