ua en ru

Міноборони України очікує отримання в найближчі дні 4 суден з Криму (уточнено)

Міністерство оборони України очікує отримання в найближчі дні чотирьох суден Військово-морських сил України, які перебувають зараз у Криму.

Міністерство оборони України очікує отримання в найближчі дні чотирьох суден Військово-морських сил України, які перебувають зараз у Криму. Про це РБК-Україна повідомив керівник прес-центру ВМС України Олег Чубук.

"Зараз йде процес виведення з Севастополя, з Стрілецької бухти, зокрема, в нейтральні води двох буксирів "Корець" і "Красноперекопськ". Потім вони підуть в інший порт України. І з озера Донузлав сьогодні планується вивести в нейтральні води рейдовий тральщик "Генічеськ" та катер. Тобто мова йде про 4 судна", - зазначив Чубук.

Таким чином, за його словами, всього з Криму до материкової частини України буде переведено вже 32 українських судна. "Таким чином, коли це відбудеться, можемо говорити про 32 виведених кораблі, катера і судна. На даний момент 28 виведено", - підкреслив Чубук, додавши, що це буде більша частина суден ВМС України з тих, які заплановано вивести з Криму.