ua en ru

Льотчиця Савченко знаходиться в Москві в СІЗО-6, - адвокат

Українська льотчиця Надія Савченко в даний момент знаходиться в московському СІЗО-6.

Українська льотчиця Надія Савченко в даний момент знаходиться в московському СІЗО-6. Про це повідомив один з адвокатів Савченко Микола Полозов у своєму Twitter.

"Ми знайшли Надію Савченко! Вона в СІЗО-6 в Печатниках. З нею наш колега адвокат Ілля Новиков", - написав Полозов.

Таким чином, вчорашні повідомлення російських ЗМІ про те, що Савченко відправили в психіатричну лікарню в Санкт-Петербург, не підтвердилися.

При цьому адвокат Савченко Марк Фейгін припустив, що в СІЗО-6 "спробують розвести на часткове визнання провини, відмову від адвокатів і типу співпрацю зі слідством і оперативниками".

Зазначимо, вчора адвокат Савченко Марк Фейгін повідомив, що українку ще в понеділок, 22 вересня, етапували з воронезького СІЗО в невідомому напрямку. Захист дізнався про це тільки сьогодні вранці. При цьому адвокат припустив, що Савченко доставили в Москву.

У свою чергу офіційний представник Слідчого комітету Російської Федерації Володимир Маркін повідомив, що Савченко проведуть психіатричну експертизу в Москві.

27 серпня 2014 р. Воронезький облсуд прийняв рішення залишити Савченко під вартою до 30 жовтня 2014 р. Також суд постановив провести Савченко психіатричну експертизу в інституті Сербського в Москві.

33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь в якості добровольця батальйону "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ВСУ. Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня. 8 липня стало відомо, що Савченко знаходиться під вартою в Росії в слідчому ізоляторі Воронежа. Російські влади інкримінують Савченко причетність до загибелі на востокеУкраины двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина.