ua en ru

ГПУ повідомила про підозру двом суддям за хабарі на 40 тис. дол

Генпрокуратура України повідомила про підозру двом суддям Уманського міськрайонного суду Черкаської області за отримання неправомірної вигоди в сумі більш як 40 тис. дол. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України повідомлено про підозру двом суддям Уманського міськрайонного суду Черкаської області за фактом вимагання та одержання ним неправомірної вигоди на загальну суму 570 000 грн 9500 дол. США за винесення рішення у цивільній справі на користь позивача", - сказано в повідомленні.

В даний час готуються клопотання до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про їх відсторонення від посади. Наразі досудове розслідування триває.

За вказану кримінальну злочин Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.
Нагадаємо, ГПУ направила до суду справу екс-чиновника Мінекології, підозрюваного у хабарництві і зберіганні зброї.