ua en ru

Нові рейси та графік. "Укрзалізниця" підготувала зміни на курортний сезон

Нові рейси та графік. "Укрзалізниця" підготувала зміни на курортний сезон Фото: "Укрзалізниця" підготувала зміни на курортний сезон (Віталій Носач, РБК-Україна)

"Укрзалізниця" запроваджує новий графік руху поїздів на літній сезон з 10 червня. Він також передбачає появу двох нових рейсів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу "Укрзалізниці".

Повідомляється, що в новому графіку залізничники передбачили два нових рейси:

  • Поїзд №40/39 Запоріжжя - Солотвино, який зупинятиметься в семи областях України і сполучить Запоріжжя та Дніпро з курортами Львівської області та Закарпаття - від Славсько до Берегово;
  • Поїзд №148/147 Київ - Одеса, який курсуватиме через Черкаси, що дозволить мешканцям області зручно планувати свій відпочинок біля моря.

Нові рейси та графік. "Укрзалізниця" підготувала зміни на курортний сезон

Окрім того, ще 2 поїзди з нового графіка змінять свій маршрут прямування для нових сполучень:

  • №13/14 Київ - Солотвино в новому графіку курсуватиме через Вінницю та Хмельницький (замість станцій Шепетівка та Здолбунів-Південний), що дасть мешканцям Поділля та Тернопільської області зручне сполучення з рекреаційними зонами Закарпаття;
  • №234/233 Київ - Покровськ - Львів курсуватиме через Павлоград, даючи його жителям сполучення з Києвом та Вінницею, Хмельницьким, Тернополем і Львовом.

Нові рейси та графік. "Укрзалізниця" підготувала зміни на курортний сезон

До того ж в новому графіку чотирьом поїздам УЗ подовжили маршрут прямування:

  • №43/44 "Стефанія Експрес" Івано-Франківськ - Київ - Івано-Франківськ тепер під фірмову музику прямуватиме до Черкас, даючи жителям області нове зручне сполучення з Прикарпаттям;
  • №105/106 Одеса - Київ - Одеса опціонально прямуватиме до та зі станції Суми, що дозволить мешканцям діставатись приморського міста прямим рейсом зі зручним часом прибуття до Одеси;
  • №63/64 Харків - Київ - Харків опціонально з нового графіка зможе курсувати до та зі Львова;
  • №53/54 Одеса - Дніпро - Одеса опціонально з нового графіка зможе курсувати до та із Запоріжжя.

Нові рейси та графік. "Укрзалізниця" підготувала зміни на курортний сезон

Також зазначається, що "Укрзалізниця" зменшує час на шляху прямування для понад 35 поїздів, зокрема, №3/4 Запоріжжя - Ужгород, №15/16 Харків - Ясіня, №17/18 Харків - Ужгород, №29/30 Київ - Ужгород, №749/750 Київ - Чоп, Ужгород, №779/780 Київ - Суми, №790/789-792/791 Київ - Кропивницький/Кременчук та іншим.

Нововведення в УЗ

"Укрзалізниця" запустить тестову послугу жіночих купе для підвищення безпеки. Квитки можна буде купити у додатку компанії.

Окрім того, УЗ хоче запустити новий тип поїздів до країн Євросоюзу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.